Skip to content

Dura Vermeer, Kingspan en LEVS architecten ondertekenen intentieverklaring over materiaalgebonden emissies

Productie van bouwmaterialen veroorzaakt elf procent van alle CO2. Dat moet anders, vinden 54 partijen in bouw- en vastgoedsector en zij werken actief aan reductie. Vandaag zetten Kingspan, LEVS architecten en Dura Vermeer hun handtekening onder de intentieverklaring over ‘materiaalgebonden emissies’, zoals deze broeikasgassen ook wel genoemd worden.

Paris Proof event op de Floriade Expo

De ondertekening van Dura Vermeer vond plaats tijdens het Paris Proof event in The Natural Pavilion op de Floriade Expo Almere. Dura Vermeer neemt serieuze stappen om écht circulair en binnen het CO2-budget te bouwen. Om deze acties nog verder kracht bij te zetten ondertekent zij twee belangrijke duurzaamheidsconvenanten: Het Gideonmanifest Bouwen binnen de grenzen van onze planeet en de intentieovereenkomst Voor een gebouwde omgeving zonder materiaalgebonden emissies. De ondertekening en samenwerking helpen verdere invulling te geven aan de circulaire en CO2-reductie ambities.

v.l.n.r. Ronald Dielwart (Raad van Bestuur, Dura Vermeer), Annemarie van Doorn (Directeur, DGBC), Lizzy Butink (manager duurzaamheid, Dura Vermeer), Jan Willem van de Groep (Gideon)

LEVS architecten ontwikkelt Carbon-based Design Methodiek

De ondertekening van LEVS architecten gaat gepaard met het meetbaar maken van de voetafdruk van haar eigen projecten. Aan de hand van hun Carbon-based Design methodiek kan al vroeg in het ontwerpproces worden gestuurd op meetbare CO2-reductie. Op deze manier kunnen opdrachtgevers en andere partijen worden meegenomen in het maken van keuzes die aantoonbaar impact maken. In een workshop met het hele team heeft LEVS allerlei grote en kleine ingrepen in kaart gebracht die nodig zijn om projecten te laten voldoen aan de doelstellingen voor 2025, 2030 en 2050. In onderstaande video een impressie:

A passion for change bij Kingspan

Bij Kingspan wordt de ondertekening kracht bijgezet door de ambitie zoals uitgesproken in het sustainability report ‘A passion for change’. De weg naar reductie van de materiaalgebonden emissies is al in 2021 ingezet, en met het ondertekenen van de intentieverklaring komt hier versnelling in.

Bekijk de roadmap naar net zero van Kingspan:

Acties voor organisaties in intentieverklaring #BuildingLife

De Intentieverklaring ‘Naar een gebouwde omgeving zonder materiaalgebonden emissies’ blijft open voor nieuwe ondertekenaars, zodat wij als bouw- en vastgoedketen gezamenlijk aan de slag kunnen. In deze intentieverklaring hebben al 54 organisaties aangegeven zich te richten op het minimaliseren van de milieu-impact van de productie- en bouwfase en aan de slag te gaan met het carbonbudget. De intentieverklaring geeft duidelijke actie aan voor organisaties.

Wil jij met jouw organisatie ook jouw ambitie uitspreken? Aanmelden voor het tekenen van de intentieverklaring kan nog steeds. Deze verklaring is onderdeel van het #BuildingLife programma.

Deel "Dura Vermeer, Kingspan en LEVS architecten ondertekenen intentieverklaring over materiaalgebonden emissies" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Toepassing PU isolatie voor op daken

PU staat voor Polyurethaan en is  toepasbaar in de gehele gebouwschil. Dat geldt ook zo voor daken. Een slecht geïsoleerd gebouw verliest de meeste warmte via het dak, warmte stijgt tenslotte op. Vanuit de overheid worden er daarom...

Ben je klaar om alles uit je gebouw te halen?

Energiekosten en duurzaamheid zijn het gesprek van de dag. Maar wat is duurzaamheid precies? Hoe realiseer je het? En welke ingrepen hebben nu écht impact op de energiekosten? Dat een slim en optimaal duurzaam kantoor in een nieuwbouwomgeving...

Nieuwe whitepaper toont de vele voordelen van grasisolatie

Het goed isoleren van gebouwen is een van de belangrijkste ingrepen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De keuze voor isolatiepanelen gemaakt van grasmaaisels voegt er nog een forse dosis circulariteit aan toe. Je leest...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.