Skip to content

documentaire ‘The Making of the Booking.com Campus’

Documentairemaker Hein Verhees uit Amsterdam smelt de verhalen van architect Ben van Berkel (UNStudio), Jeroen Galle (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en de meerdere hoofdrolspelers van Booking.com samen tot één verhaal over de ontwerpfase, de ontwikkeling en de realisatie van de Booking.com Campus op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam.

Centraal in de documentaire staat het krachtenveld dat ontstaat bij een samenwerking tussen totaal verschillende partijen, met ieder een geheel eigen expertise en identiteit. Partijen moesten elkaar vinden en goed vasthouden om tot de invulling van het laatste kavel op het Oosterdokseiland te komen.

 ODE – The Making Of biedt een waardevolle inkijk in het binnenstedelijk duurzaam ontwikkelen van een bijzondere techcampus die wat design en techniek betreft aan alle hoge eisen van deze tijd voldoet. Een plek, midden in de stad, waar duizenden Booking.com werknemers sinds eind juni jl. hun nieuwe werkplek hebben betrokken. De hoofdstad is een iconisch gebouw rijker waar Amsterdammers trots op mogen zijn.

De documentaire met spectaculaire bouwbeelden, unieke opnames van de lege stad in coronatijd en interviews met medewerkers, ondernemers en bewoners/omwonenden, is geproduceerd door Hein Verhees (Soulmade Movies) die vier jaar lang de bouw van zeer dichtbij volgde.

De documentaire kwam tot stand met steun van BPD: gebiedsontwikkelaar ODE en opdrachtgever van het gebouw met het kantoor voor Booking.com, 41 appartementen en publieke voorzieningen en Booking.com: gebruiker van het gebouw, het nieuwe hoofdkantoor.

Link naar de documentaire van 1 uur 3 min.

Deel "documentaire ‘The Making of the Booking.com Campus’" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.