Skip to content

Digitale oplossing voor warmtetransitie

De Europese richtlijnen zijn duidelijk, via de Green Deal een transitie naar fossielvrije en CO2-neutrale warmtevoorzieningen tegen 2050. Collectieve warmte-oplossingen vormen een belangrijk onderdeel in de strategie. Daarnaast wil Europa meer transparantie en actieve betrokkenheid stimuleren richting de eindgebruikers. Digitale oplossingen, zoals het Zero Friction facturatieplatform, vormen de sleutel om dit te bereiken.

Digitale evolutie

Om de Europese klimaatdoelstellingen te behalen, zijn meer collectieve energiesystemen nodig. Correcte en duidelijke afrekeningen zijn daarbij essentieel. We streven naar zoveel mogelijk digitalisatie en het uitlezen van meetdata moet via op afstand uitleesbare meters gebeuren.

Zero Friction laat weten helemaal klaar te zijn voor de digitale evolutie. Zij ondersteunen warmteleveranciers, gebouwbeheerders en dienstverleners via hun Software as a Service. Het platform is snel opgezet en wordt gekoppeld aan meterhardware en boekhoudpakketten naar keuze. Kostenverdeling, administratie en facturatie van collectieve energiesystemen automatisch verwerkt.

Transparantie voor eindgebruikers

Warmteleveranciers en gebouwbeheerders zijn verplicht om vanaf oktober 2020 bewoners op kwartaalbasis meer inzichten te geven in de verbruiken van collectieve warmte en koude. Vanaf 2022 wordt deze maatregel zelfs maandelijks verplicht. Het inzichtelijk maken en factureren van warmte is nog vaak een statisch gegeven.

Digitale oplossing voor warmtetransitie

De kortetermijnvisie van Zero Friction volgt de filosofie van de nieuwe Europese doelstellingen. Met de facturatiesoftware wil ze de afrekening dynamischer en interactiever maken voor de eindgebruikers. Die dynamische aanpak vertaalt zich enerzijds in het duidelijk inzichtelijk maken van verbruiken en kosten en anderzijds in beter voorspellen van verbruikskosten en daarop proactief adviseren richting de eindbewoners. Met een laagdrempelig klantenportaal wil Zero Friction transparantie creëren bij de eindgebruiker, waardoor zij bewuster omgaan met hun energieverbruik. Het doel is om uiteindelijk een nulfactuur bij de eindafrekening na te streven voor de bewoner en in totaal een optimaler energieverbruik te bekomen. Dit resulteert op zijn beurt in een lagere CO2-uitstoot.

Meer informatie>>

 

Deel "Digitale oplossing voor warmtetransitie" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Rijksoverheid legt 60 miljoen klaar voor software die hybride werken mogelijk maakt

De rijksoverheid investeert zo’n 60 miljoen euro in een Workspace Management Systeem, waarmee ambtenaren werkplekken kunnen reserveren. Met het systeem moet hybride werken de komende twintig jaar mogelijk worden gemaakt. De ambitie is groot: zo’n 20 tot 40%...
vastgoed gemeente verduurzamen

Metafoor: In de afgelopen jaren is duurzaamheid steeds hoger op de gemeentelijke agenda komen te staan

‘In de afgelopen jaren is duurzaamheid steeds hoger op de gemeentelijke agenda komen te staan. Vanwege de opgelegde maatregelen vanuit het klimaatakkoord, maar ook omdat gemeenten beseffen dat ze een voorbeeld- en aanjaagfunctie vervullen.’ We spreken Rien van...

Smart buildings: Wie is eigenlijk eigenaar van alle data?

Door intelligentie aan gebouwen toe te voegen, wordt het gebruik ervan geoptimaliseerd. Kentekenherkenning zorgt voor een comfortabel begin van de dag, gezichtsherkenning opent deuren en detectie regelt verlichting en verwarming dan wel koeling. Hier hebben niet alleen huurders,...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.