Skip to content

Deze aankomende Dubai-projecten zullen de skyline van de stad een nieuw gezicht geven

projecten Dubai

Elk jaar worden er zoveel spannende projecten aangekondigd in Dubai, het is moeilijk om bij te houden wat er nog gaat gebeuren. Of het nu de vuurtoren van Dubai is, die zal dienen als het juweel in de nieuwe kroon van Dubai Harbour, of de hoogste toren ter wereld die dit jaar wordt geopend. We hebben een overzicht gemaakt van al deze gave projecten

Dit zijn 5 aankomende Dubai-projecten die de skyline van de stad een nieuw gezicht geven

Dubai Harbour is de nieuwe buitenwijk die momenteel in aanbouw is aan het strand van Al Sufouh. Het nieuwe gebied zal de grootste jachthaven van de MENA-regio zijn met 1.100 ligplaatsen en een haven voor cruiseschepen, evenals restaurants, hotels en woningen. De ster van de show zal Dubai Lighthouse zijn. Dit is een 150 meter hoog gebouw (met een luxe hotel) met een solide en gladde gevel die wordt gebouwd om te worden gebruikt als een gigantisch scherm voor projecties en lichtshows.

Dubai Steps, een van de zes ’toekomstige projecten’ die in 2016 zijn goedgekeurd. Het is een prachtig architectonisch gebouw dat is ontworpen om eruit te zien als een trap. Het zal 100 meter boven de grond zweven en zal waarschijnlijk worden gebouwd in de buurt van Union Square aan de Deira-kant van het water. Eenmaal voltooid, zijn er 500 treden en dus zal het een attractie zijn voor toeristen.

Projecten Dubai

Een gloednieuw megadistrict is onthuld in Dubai, genaamd Downtown Jumeira. Het is de thuisbasis van een prachtige nieuwe superhoge toren – Burj Jumeira. Het ontwerp van de toren is ge├»nspireerd op de harmonieuze rimpelingen van de woestijnzandduinen van de Verenigde Emiraten. De gevel zal worden bedekt met digitale displays die kunnen worden gebruikt voor verschillende gelegenheden en feesten. Binnen in de toren zullen er meerdere observatiedekken zijn, waardoor bezoekers een panoramisch uitzicht van 360 graden over Dubai hebben. Op de top van Burj Jumeira vind je The Crown, een gebied dat is ontworpen voor het organiseren van een scala aan multifunctionele evenementen. De bouw is al aan de gang, de oplevering staat gepland voor 2023.

 

Dubai is niet tevreden met de hoogste toren ter wereld, namelijk de Burj Khalifa. Daarom heeft de overheid besloten om een nieuwe en grotere toren te bouwen. Deze nieuwe toren is toepasselijk genaamd The Tower. Het 3.6 miljard dirham kostende project wordt gebouwd in het nieuwe Dubai Creek Harbour district en moet klaar zijn voor 2020. Dubai Creek Tower zal meestal worden gebruikt als observatiedek met de hoogste verhoogde tuin ter wereld. The Tower heeft ook restaurants, woningen en hotels op de onderste 20 verdiepingen. De exacte hoogte wordt pas door ontwikkelaar Emaar onthuld na voltooiing.

De twee torens die Palm360 vormen, zullen het hoogste gebouw op The Palm zijn als het voltooid is. Het Raffles hotel zal met 125 kamers een deel van Palm360 bezetten. Daarnaast bevinden er 359 woningen in Palm360 – inclusief 16 penthouses met elk hun eigen infinity pool, gym en bioscoop. De Palm360 zal het grootste openluchtzwembad ter wereld hebben en zal 170 meter hoog zijn en 155 meter lang zijn, en verbindt de twee torens. De accommodatie heeft directe toegang tot het strand en een nieuwe strandclub en bevindt zich aan de nieuwe halvemaanvormige promenade van 11 km van The Palm.

 

Ook interessant… De meest dure gebouwen ter wereld.

Deel "Deze aankomende Dubai-projecten zullen de skyline van de stad een nieuw gezicht geven" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.