Skip to content

Mono cv ketel wordt uitgefaseerd zegt demissionaire kabinet.

Om het gasverbruik van woningen te verlagen, wil het demissionaire kabinet de apparaten die volledig functioneren op fossiele brandstoffen uitfaseren. Hieronder vallen ook de mono cv ketel. Het kabinet wil ze in de toekomst alleen nog maar in combinatie met een warmtepomp, als hybride systeem, toestaan.

De plannen met de mono cv ketel maakte het demissionaire kabinet bekend in een brief aan de Tweede Kamer op 28 oktober. Naast de aankondiging van hogere subsidie voor hybride warmtepompen staat in die brief dat de regering aan een normering werkt om de hybride warmtepomp verder te stimuleren. En dat onder normering het uitfaseren van onder meer mono-gasketels wordt verstaan.

Nieuwe eisen mono cv ketel na 2025

In de brief stelt Dilan Yeşilgöz-Zegerius, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat – Klimaat en Energie dat ze zich wil houden aan de afspraken die in aanloop naar het Klimaatakkoord zijn gemaakt. Daarin is overeengekomen dat eventuele nieuwe eisen aan verwarmingsinstallaties pas na 2025 worden ingevoerd.

Uitfasering op basis van herziening richtlijnen

De staatssecretaris denkt niet dat het verplichten van het installeren van een hybride warmtepomp, wanneer een gasketel vervangen moet worden, de juiste weg is. Verplichten is volgens haar juridisch lastig te verwezenlijken binnen de Europese regelgeving. Het zal dus moeten gebeuren via uitfasering op basis van herzieningen van richtlijnen als de Ecodesign-richtlijn, de richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) en de richtlijn hernieuwbare energie (RED).

bron

Lees hier hoe het uitfaseren van de mono cv ketel gelijk gaat net de groei van het Nederlands warmtenet.

Deel "Mono cv ketel wordt uitgefaseerd zegt demissionaire kabinet." op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Whitepaper duurzaam binnenklimaat

Whitepaper: Duurzaam binnenklimaat

In Nederland brengt de gemiddelde werknemer 85% tot 90% van zijn tijd binnen vier muren door. Helaas blijkt de lucht die daar wordt ingeademd niet altijd even gezond te zijn. Onderzoek van TNO wijst namelijk uit dat in...

Vernieuwde ISSO-publicatie 64 gaat kwaliteit van leidingisolatie verbeteren

ISSO-publicatie 64 ‘Kwaliteitseisen isoleren voor de utiliteitsbouw’’ is herzien. De publicatie is een referentie voor materiaalkeuze en montage van leidingisolatie, en geeft onder andere de minimum eisen om ongewenst warmteverlies te voorkomen. De uitgave bevat daarnaast een checklist...
omgevingswet 1 januari 2022 belangrijkste aanpassingen

Zorgen over voorbereiding en invoering Omgevingswet

De voorbereiding van de omvangrijke Omgevingswet verloopt niet goed. Er zijn problemen met het nieuwe digitale systeem dat eraan ten grondslag ligt en ook de gemeenten moeten nog veel werk verzetten voordat ze de nieuwe werkwijze kunnen invoeren....

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.