Skip to content

“De laadpalen zijn de start van een groter plan”

Het verduurzamen van het kantoorpand of de bedrijfsvoering staat bij steeds meer bedrijven op de agenda. Maar waar begin je, en met welke dingen moet je zoal rekening houden? In de zomer van 2023 plaatste NXT Mobility meerdere laadpalen bij leerwerkbedrijf Werkom in Purmerend. Michiel Douna, Teamleider Facilitair bij Werkom, vertelt hoe dat in zijn werk ging.

Als beste uit de bus

Het kantoorpand van Werkom in Purmerend is een kleine 10.000m2 groot. “Vanwege die oppervlakte zijn we bijvoorbeeld ook bezig met de installatie van zonnepanelen. Er werken ongeveer 350 mensen bij ons en ons wagenpark telt zo’n tachtig voertuigen. Het is voor ons dan ook een logische stap om steeds meer bedrijfsauto’s te vervangen door elektrische auto’s, maar daarvoor moesten we wel over meer laadfaciliteiten beschikken. Na meerdere offertes te hebben ontvangen om laadpalen te laten installeren, kwam NXT Mobility als beste uit de bus op het gebied van prijs, kwaliteit en service. Samen met Boyd Schooneman van NXT Mobility hebben we gekeken naar het ontwerp. Op basis van de tekening is er een elektricien langsgekomen voor de aansluitingen, en enkele weken later waren de laadpalen al geplaatst”, vertelt Michiel tevreden. Boyd kan het fijne proces bevestigen:

“Bij NXT staan we voor een goed en toekomstgericht advies, A-kwaliteit laders en persoonlijk contact. We zijn trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan de verduurzamingsambities van Werkom.”

3 laadpalen

Inmiddels staan er dus drie dubbele laadpalen bij het pand in Purmerend. Is dat voldoende voor een wagenpark van tachtig voertuigen? “Het wagenpark gaan we langzaam omzetten naar elektrische auto’s. Het is de start van een groter plan. In de toekomst zullen we er nog meer laten installeren rondom het pand. We zijn nu stuk voor stuk de bedrijfsauto’s aan het bekijken en vervangen, want er moet worden bepaald waar iedere auto voor wordt gebruikt. Bovendien is een laadplaats geen parkeerplaats, wat betekent dat de auto daar niet de hele dag kan blijven staan, maar van die plek af moet zodra hij opgeladen is. Er moet dus ook goed nagedacht worden over hoeveel laadpunten we nodig hebben ten opzichte van het totale aantal auto’s en parkeerplaatsen”, vervolgt Michiel.

Goede service

Als – inmiddels – ervaringsdeskundige heeft Michiel een tip voor bedrijven die overwegen laadpalen te installeren of plannen hebben om hun wagenpark te elektrificeren: “Ik had zelf geen enkele kennis op dit gebied, ik heb er echt in moeten duiken en dat zal ook voor andere mensen en bedrijven gelden. Theoretisch gezien kan iedereen een elektrische auto aanschaffen, maar het is goed om rekening te houden met alle praktische zaken die daarbij komen kijken, zoals aansluitingen, wagenbeheer en parkeerplaatsen. Wij hebben gedurende het hele proces goede service gehad vanuit NXT Mobility; van het wagenparkadvies tot praktische hulp bij het inregelen van de software. Iedereen is hier heel blij met de laadpalen en we kijken er naar uit om verder uit te breiden.”

Deel "“De laadpalen zijn de start van een groter plan”" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

laadpaal bedrijfspand

Laadpaal bedrijfspand leasen, het kan gewoon

Nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplekken zijn vanaf dit jaar vanuit de EU verplicht minimaal één elektrisch laadpaal te plaatsen. Dit betekent dat veel vastgoedbeheerders aan de bak moeten. Maar de aanschaf, installatie en het...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.