Skip to content

De Alliantie verduurzaamt 1000 woningen

Samen met partners zoals gemeenten, aannemers, corporaties, gebouweigenaren, netbeheerders én met bewoners zet de Alliantie de schouders onder de duurzaamheidsopgave. De basis van het beleid is dat de Alliantie haar huurders veilig, gezond en comfortabel willen huisvesten. ‘Daar hoort bij dat we onze woningvoorraad toekomstbestendig en steeds energiezuiniger maken. Daarnaast werken we met het verbeteren en verduurzamen van onze woningvoorraad aan onze ambities waarbij het gemiddelde energielabel B reeds behaald is maar waarbij we nu ook toewerken naar de situatie om deze uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te maken’, aldus Erik Niesing, Projectmanager Verduurzamen & Verbeteren bij de Alliantie. ‘Deze duurzaamheidsopgave voeren we versneld uit’, vervolgt hij. ‘Samen met onze partners spannen we ons in om in korte tijd een heleboel woningen te verbeteren en te verbeteren. Dit zijn onze zogenaamde versnellingsprojecten’.

In de regio Amersfoort heeft de Alliantie in de periode tussen januari en juli 2020 al bij ruim 10 projecten het benodigde 70% draagvlak behaald. Dat is grofweg om de 3 weken een draagvlak. Dit betekent dat de Alliantie de komende periode ruim 1000 woningen verbetert en verduurzaamt. Om de woningverbetering uit te voeren is het belangrijk dat het merendeel van de bewoners, minimaal 70%, ‘ja’ zegt tegen het plan. Dit is wettelijk zo geregeld. Daarom vraagt de Alliantie haar huurders om op de akkoordverklaring in te vullen of zij instemmen met het verbeterplan. ‘Zonder instemming van onze huurders kunnen we niets. Daar willen we ze hartelijk voor bedanken’, aldus Niesing.

Energiezuinig: goed voor de portemonnee

Na de verbeteringen zal het energieverbruik aanzienlijk kunnen dalen. Hoeveel dat zal zijn, is per project berekend. De uiteindelijke besparing hangt ook af van het gedrag van de bewoner, van de hoeveelheid energie die de huurder verbruikt voor de verwarming, het koken en het warm water. Dit verschilt per huishouden. En dat merkt onze huurder in het energieverbruik: lagere stookkosten betekent lagere woonlasten en dat is goed voor de portemonnee.
Ze verbeteren het energielabel van elke woning naar minimaal een energielabel B. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu.

 

 

Deel "De Alliantie verduurzaamt 1000 woningen" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Direct laten zien hoeveel jouw klanten kunnen verduurzamen

Je merkt aan alles dat de markt om verduurzamingsmaatregelen vraagt, maar waar moet je beginnen? Met de Duurzaam Verdienen Portfolio van Remeha kun je als installateur de objecten van meerdere klanten invoeren en opslaan, de potentiële verduurzaming van...

Consortium gaat houten woningbouw stimuleren

Vanaf september start een campagne die zowel in Nederland als in Denemarken moet leiden tot een toename van het aantal nieuwe houten corporatiegebouwen. Met Europese subsidie op zak gaat een groep bouwers, corporaties en kennisinstituten daarmee aan de...

BIM is de kapstok voor nieuw en bestaand vastgoed

Corporaties hebben een scala aan gegevens van hun vastgoed. Technische gegevens, maar ook data over afmetingen, over gebruikte materialen en over de aanwezige installaties. Allemaal noodzakelijk voor het ontwikkelen en efficiënt beheren van dit vastgoed en verbeteren van...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.