Het Climat Screen van SunFolie-Techniek is een daglichtfiltersysteem dat ’s zomers de warmte buiten en ’s winters juist binnen houdt. Het Nederlandse product zorgt bovendien voor een contrastvrije lichtinval en filtert het daglicht. Schitteringen op beeldschermen zijn verleden tijd. Opgeteld maakt dit Climat Screen tot een van de basisproducten van een duurzame werkomgeving waarin comfort en energiebesparing een centrale rol spelen.
Flexibele oplossing voor comfortabele werkplekken
Vastgoedbeheerders weten: moderne gebouwen zijn veelal uitgerust met grote raampartijen. Esthetisch gezien is dit een geweldige ontwikkeling, maar hoe houd je de warmte in deze tijden waarin het aantal zonne-uren explosief toeneemt buiten? We spreken Dion Bosch van SunFolie-Techniek: ‘Al het glas dat architecten toepassen, zorgt voor transport van warmte. Zelfs HR++-glas is niet opgewassen tegen zonnewarmte. Zonwering op haar beurt is dat wel. Veel vastgoedbeheerders kiezen dan ook voor de bekende buitenzonwering. Niet voor niets. Het is een perfecte oplossing om warmte buiten de deur te houden. Een groot nadeel echter, is de belemmering van het zicht die dit soort oplossingen met zich meebrengen. Bovendien mogen dergelijke systemen nagenoeg nooit worden toegepast bij monumentale panden en is het onderhoud -door onder meer de inzet van hoogwerkerskostbaar. Raamfolie is een van de alternatieven. Een prima optie, maar het geniet vanwege het permanente karakter meestal niet de voorkeur. Daarom ontwikkelde Sunfolie-Techniek zo’n twintig jaar geleden een alternatief in de vorm van het Climat Screen. Dit systeem is -simpel verwoordeen rolgordijn met folie. Je profiteert dus optimaal van de zonwering op de momenten dat het nodig is en haalt de folie op wanneer de zon niet langer op de gevel schijnt.
TNO-testen wijzen uit dat de folie van Climat Screen zonlicht met minimaal 80 procent reflecteert
Climat Screen :Koel in de zomer, warm in de winter
TNO-testen wijzen uit dat de folie van Climat Screen zonlicht met minimaal 80 procent reflecteert. Dit kan een warmtebesparing tot 8 graden Celsius opleveren! Daarnaast neemt de K-waarde van het glas bij gebruik van Climat Screen toe met circa 30 procent. Dat komt omdat tussen raam en folie een stilstaande luchtlaag blijft bestaan, die zorgt voor isolatie en hiermee de warmte-uittreding via het glas naar buiten toe drastisch beperkt. Het resultaat is in de zomer een heerlijk koele en in de winter een aangenaam warme ruimte. Een ander kenmerk van Climat Screen is dat het de ruimte niet verduistert, maar wel alle mogelijke hinderlijke schitteringen wegneemt. Bovendien kunnen gebruikers zelf de hoeveelheid licht reguleren. Dit levert een prettige omgeving op, waarin mensen ongehinderd hun werk kunnen doen en minder snel vermoeid raken.
Duurzame oplossing
‘Kortom, de airconditioning en het verwarmingssysteem draaien significant minder uren. Hiermee slaan beheerders een flinke duurzaamheidsslag. Dit is wat je noemt een uitgesproken win-winsituatie: huurders genieten van een comfortabele werkomgeving en zijn derhalve bovengemiddeld tevreden en de gebouweigenaar kan rekenen op significant lagere energiekosten. Het is niet voor niets dat waterschappen, ministeries, scholen, ziekenhuizen en ook commerciële vastgoedeigenaren al jaren voor onze producten kiezen. Goed om te weten dat we een brede focus op duurzaamheid hebben: we verpakken onze materialen in onbedrukt milieuvriendelijk papier dat we volledig hergebruiken. En we maken gebruik van de de landelijke organisatie De Fietskoerier. Zo dragen wij bij aan een betere wereld.’
Meer info over Climat screen >>