Skip to content

CBRE volledig CO2-neutraal in 2040

CBRE heeft bekendgemaakt dat het in 2040 volledig CO2-neutraal wil zijn. Voor CBRE omvat dit doel niet alleen de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten, maar ook die van het vastgoed dat het beheert voor beleggers en huurders, evenals de indirecte uitstoot van de toeleveringsketen.

“Als ’s werelds grootste beheerder van commercieel vastgoed hebben wij een bijzondere verantwoordelijkheid om de vele uitdagingen aan te pakken die de opwarming van de aarde met zich meebrengt”, aldus Bob Sulentic, bestuursvoorzitter en CEO van CBRE. “Bij CBRE zijn we vastbesloten om ons steentje bij te dragen en om samen met onze klanten en onze wereldwijde toeleveringsketen zo snel mogelijk CO2-neutraal te worden. We voelen ons medeverantwoordelijk voor de omgevingen waarin we actief zijn. Met dit cruciale doel vullen we die verantwoordelijkheid in.”

Als onderdeel van de strategie om in 2040 CO2-neutraal te zijn, heeft CBRE The Climate Pledge ondertekend. Dit is een toezegging om nog 10 jaar vóór het doel dat wordt gesteld in het Klimaatakkoord van Parijs netto koolstofvrij te zijn. The Climate Pledge, een initiatief van Amazon en Global Optimism, vormt een sectoroverschrijdend samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties die zich inzetten om in 2040 onder de streep geen koolstof meer uit te stoten. Ook beloven de bedrijven samen actie te ondernemen om de klimaatcrisis aan te pakken en om de problemen op weg naar een koolstofvrije economie op te lossen.

Met dit nieuwe doel bouwt CBRE voort op de op wetenschappelijk onderbouwde uitstootverminderingsdoelstelling die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Tim Habraken, Director Sustainability CBRE Nederland, licht toe: “Dit is een belangrijke stap voor CBRE om onze ambities en verantwoordelijkheid meetbaar te maken – in lijn met het klimaatakkoord van Parijs. Het bijzondere is dat we niet alleen naar onze eigen CO2-emissies kijken, maar ook actief werken aan de reductie van de emissies voor onze klanten, om zo als organisatie de grootst mogelijke positieve impact te maken. In Nederland zijn we hier al mee gestart middels “The Real Impact Project”, waarmee we een voorschot hebben genomen op onze wereldwijde ambitie, en deze operationeel gemaakt hebben in daadwerkelijke acties met en voor onze klanten.”

CBRE ondertekende onlangs ook de Business Ambition for 1.5°C commitment, een campagne die wordt geleid door het Science Based Targets initiative (SBTi) in samenwerking met Global Compact van de VN en de We Mean Business-coalitie.

Eerder dit jaar publiceerde CBRE zijn 2020 Corporate Responsibility Report, waarin de prestaties van het bedrijf als marktleider in de commerciële vastgoedsector op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) worden belicht. Het rapport is hier te vinden.

De ESG-prestaties van CBRE leverden het bedrijf onlangs voor het achtste achtereenvolgende jaar een plaats op in de FTSE4Good Index. Daarnaast staat CBRE dit jaar op plaats 22 in de top 100 meest duurzame bedrijven van Barron’s. In de 100 Best Corporate Citizens of 2021-lijst van 3BL Media staat het bedrijf op plek 24. Daarmee is CBRE het hoogst genoteerde vastgoedbedrijf.

Lees hier een ander artikel of CBRE en zijn rol in het opstarten van de eerste Europese portfolio met een WELL-score.

Deel "CBRE volledig CO2-neutraal in 2040" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

verduurzaming Heijmans

Heijmans hakt het onderwerp verduurzaming in stukken

CPO Esther Donders vertelt waarom verduurzaming een steeds belangrijkere onderwerp wordt voor Heijmans. Wat betekent duurzaamheid voor jou?  ‘Duurzaamheid is ons ticket naar de toekomst. Zoals we op deze aarde bezig waren en nog zijn, dat gaat ’m...

Liquiditeit komt voorzichtig terug op de beleggingsmarkt

n het derde kwartaal van 2023 werd er voor €2,3 miljard in vastgoed belegd, een stijging van 28% t.o.v. het tweede kwartaal. Door terugvallende inflatie en stabiliserende rentes zijn er weer partijen actief in vastgoed investeringen. Liquiditeit lijkt...

Remeha opent grootste warmtepompfabriek van Nederland

Remeha, marktleider in ons land op het gebied van warmtepompen en cv-ketels, heeft vandaag officieel haar nieuwste warmtepompfabriek in Apeldoorn geopend. Demissionair ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Rob Jetten (Klimaat en Energie) waren bij...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.