Skip to content

Booking.com City Campus in gebruik genomen

Afgelopen week is het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com op Oosterdokseiland officieel geopend en in gebruik genomen. De 6.500 medewerkers van het reisplatform werkten de afgelopen tien jaar vanuit verschillende gebouwen, maar zijn nu samengebracht in één gebouw. Even leek het er trouwens nog op dat het nieuwe kantoor voor al die mensen alweer te klein zou zijn, maar dankzij de opkomst van het hybride werken past het nu toch. De architect van het gebouw is UNStudio, de hoofd interieurarchitect is HofmanDujardin.
Om talent aan te trekken en te binden, wilde Booking.com een bijzonder aantrekkelijke werkplek creëren, temidden van het Amsterdamse stedelijk leven. De kavel op de kop van Oosterdokseiland vormde een unieke gelegenheid om het grote kantoorgebouw dat het nodig had te realiseren. Want groot is het zeker, met maar liefst 65.000 m2 aan kantoorruimte.

Het gebouw is georganiseerd rond een kleiner en groter atrium zodat de plattegrond – vanaf het noorden gezien – wel wat weg heeft van grote B. Richting het naastgelegen conservatorium is er nog een kleiner bouwdeel met 7.500 m2 aan woningbouw, maar zowel van onder als van boven is dat bouwdeel toch ook ingeklemd door deze kantoorkolos.

 

Deel "Booking.com City Campus in gebruik genomen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.