Skip to content

Blue Building Institute lanceert SFDR rapportageplatform Stainable

Op 1 januari 2023 zijn de Regulatory Technical Standards (RTS), gebaseerd op de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), van toepassing geworden in de Europese Unie. Op dezelfde dag is het digitale SFDR Compliant Automated Reporting platform Stainable gelanceerd door Blue Building Institute.

Stainable is een geautomatiseerd SFDR rapportageplatform en helpt financiëlemarktdeelnemers en adviseurs om te voldoen aan de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de bijbehorende RTS. De Europese verordeningen SFDR en RTS leggen forse rapportageverplichtingen op aan deze organisaties. Zij moeten informatie verstrekken over hun duurzaamheidsbeleid (disclosure) en de resultaten van vereiste duurzaamheidsindicatoren (periodic reporting).

Stainable heeft de complete SFDR-regelgeving inclusief alle bijlagen gedigitaliseerd en dynamisch invulbaar gemaakt. Stainable genereert de verplichte rapportages automatisch en is qua gebruiksvriendelijkheid te vergelijken met het digitale belastingformulier.

‘De vereisten van de SFDR/RTS zijn complex en bevatten veel verplichte indicatoren en berekeningen”, zegt mr. Alexandra Jurgens-Boot, initiatiefnemer van Stainable. ‘Het is een hele puzzel die ook verweven is met taxonomie. Het vraagt een enorme inspanning van bedrijven.’

Deel "Blue Building Institute lanceert SFDR rapportageplatform Stainable" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Blue lease plaveit de weg richting een grotere context

Google je Blue Lease, dan word je in de eerste paar honderd resultaten getrakteerd op de een variëteit van autoleasecontracten van diverse aanbieders voor diverse merken. Zo bekend is deze constructie ten behoeve van sociale duurzaamheid, welbevinden en...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.