Skip to content

Alina Kramer van Proud People: Bemiddelen met personeel in coronatijd

Bemiddelen met personeel is een vak waar je continue te maken hebt met een verschuivende markt, turbulente en minder turbulente tijden. Dit maakt ons werk uitdagend en leuk. Omdat deze tijd een lastige lijkt, willen we jullie graag meenemen in de kansen die het voor jullie biedt.

Zo ben ik zelf begonnen bij Proud People midden in de eerste lockdown. Per 1 april ben ik gestart en werd ik vanuit huis ingewerkt, maar door mijn kennis en ervaring ben ik vooral gaan doen waar ik goed in ben; bemiddelen van vastgoed professionals. Terwijl de andere specialismen van Proud People wat begonnen te haperen liep de vastgoedbranche in de coronaperiode vrij goed door. De woningnood bestaat al een lange tijd en een dak boven je hoofd is toch een basisbehoefte, corona of niet. Ook de nieuwbouw, transformatie & herontwikkeling van projecten liepen allemaal buiten door. Het personeel kan gewoon normaal afstand houden en daarmee de veiligheid voor iedereen borgen. En bovenal was én is er continue behoefte aan goede vastgoed professionals.

Wat ons aan de ene kant opviel is dat vastgoed professionals juist voldoende tijd hadden thuis om na te denken wat ze wilden. In deze tijden leer je je werkgever namelijk extra goed kennen, soms op een manier zoals je normaal niet meemaakt. Omdat het voor een werkgever natuurlijk ook een extreme tijd is, dan wordt alles uitvergroot. Doorgaans kunnen de project professionals erg goed omgaan met de vrijheid en verantwoordelijk en is het werk in mindere mate geraakt door het werken op afstand. En voor de technisch professionals een kans om te laten zien wat zij in huis hebben in tijden van een crisis om een veilige werk- of woonomgeving te creëren.

De kwaliteiten en valkuilen van je collega’s werden opeens zichtbaar, de één kon goed omgaan met de vrijheid van het thuiswerken en de ander had een hogere productiviteit doordat vergaderingen in mindere mate werden gehouden. Hierdoor kwamen voor werkgevers en werknemers kwaliteiten naar boven die wenselijk zijn in een nieuwe medewerker. En werd duidelijk welke werknemers wel of niet over deze kwaliteiten beschikken.

In het bemiddelen van deze professionals moeten wij naast de gebruikelijke eisen en wensen nu ook kijken naar de nieuwe kwaliteiten die deze tijd vraagt. En merken wij dat bedrijven de onboarding anders moeten regelen.

Iedere lezer van deze column is een specialist binnen vastgoed, deze doelgroep heeft dit jaar absoluut de wind in de zeilen door juist in vastgoed werkzaam te zijn. Een markt die als één van de koplopers door deze corona-storm zeilt. Voor goede mensen is altijd de juiste baan beschikbaar. Het is zonde om te blijven waar je zit als je er niet verder komt, of nog erger: er niet gelukkig bent. Wees daarbij niet te bang om een onbepaald contract voor een jaarcontract in te ruilen: zekerheid creëer je vooral zelf: want als je lekker draait en de juiste baan hebt kan je werkgever bijna niet om je heen. Je haalt het beste uit jezelf en bent daarmee optimaal van waarde voor je werkgever. De klassieke win-win, toch?

Dus samengevat hebben we allemaal dubbel geluk nu in vastgoed ons brood te kunnen verdienen; we werken sowieso al in de mooiste branche die er is en hij is in deze barre tijd zo solide als…. ehhh… een huis!

 

Benieuwd naar wat Proud People voor jou kan betekenen? Klik hier

Bekijk hier alle vastgoed vacatures van Proud People: Klik hier

Deel "Alina Kramer van Proud People: Bemiddelen met personeel in coronatijd" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

ABN paris proof

Colliers: Zelfs bij massaal thuiswerken, blijft leegstand kantoren behapbaar

Kantoorgebouwen in Nederland staan straks niet massaal leeg door de groeiende groep thuiswerkers. Als medewerkers structureel meer op andere plekken gaan werken en zelf hun kantoordagen kiezen, loopt de leegstand op van 8,5% nu naar maximaal 11% in...
NEN COVID-19

Webinar masterplan Ventilatie COVID-19: Quickscan & rekentool besmettingskansen

Heeft mijn werkplek goede ventilatie? Sinds de uitbraak van de coronapandemie staat gebouwventilatie in de schijnwerpers. Goede ventilatie vermindert namelijk het risico op besmetting met COVID-19 via aerosolen, heel kleine vochtdruppeltjes. De deskundigheid en kennis op het gebied...
Anderhalvemeterkantoor

Spacesizing Whitepaper

Lege werkvloeren, daar moet je iets mee. Alléén besparen op werkplekken is zeker een oplossing, maar ook riskant. Lees daarom eerst waar je rekening moet houden bij een hybride werkplekstrategie. Voor veel organisaties geldt dat thuiswerken een permanent...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.