Skip to content

Bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp krijgt zonnepark

PGGM project Strukton Worksphere

Op het bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp is een tekort aan elektriciteit omdat het elektriciteitsnet te weinig capaciteit heeft. De gevestigde bedrijven kunnen daardoor niet uitbreiden.
Een aantal ondernemers besloot daarom te onderzoeken of een eigen netwerk mogelijk is. Een  combinatie van een zonnepark, eigen netwerk én energieopslag lijkt een goede oplossing. Op woensdag 13 juli 2022 is aan Sunvest de vergunning afgegeven voor het realiseren van een zonnepark. Wethouder Anouk Noordermeer: “Dit is een positieve ontwikkeling voor de toekomst van het terrein. De doorgroei en de werkgelegenheid op ITC/PCT kan hierdoor een stap vooruit maken”

Keuzevrijheid voor ondernemers

De elektriciteit wordt voor een groot deel geleverd door het nieuw te realiseren zonnepark. Door dit te combineren met opslag en een koppeling met het bestaande net, kunnen de pieken en de dalen opgevangen worden. Zo wordt de leveringszekerheid gegarandeerd. Het huidige elektranet blijft parallel aanwezig, zodat keuzevrijheid voor ondernemers blijft. Het onderzoek naar dit net wordt samen door de gemeente, het zonnepark en – het net opgerichte bedrijf – Energie I.T.C. (gekoppeld aan de ondernemers) aangepakt. De ondernemers worden in dit proces nauw betrokken.

Zonnepark Sunvest

Het geplande zonnepark is gelegen in Hazerswoude-Dorp tussen de Voorweg en de Middelweg, vlakbij het ITC/PCT bedrijventerrein. Het park zal een oppervlak krijgen van ongeveer van 20 hectare.

Deel "Bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp krijgt zonnepark" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

This is Tooltip!

Echo is de nieuwe norm van de gebouwde omgeving van TU Delft

This is Tooltip!
Met Echo is TU Delft een extra vierlaags, deels flexibel in te richten onderwijsgebouw rijker. En Echo is niet zomaar een gebouw: het complex met zeven onderwijszalen en driehonderdzestig studieplekken draagt met haar energieleverende karakter significant bij aan...

Corporaties investeren meer in woningverbetering, tempo nieuwbouw moet fors omhoog

This is Tooltip!
Huurders van sociale woningen blijven positief over hun woning en de dienstverlening van woningcorporaties. Dat blijkt uit de jaarlijkse Aedes-benchmark waarmee prestaties van alle corporaties inzichtelijk en onderling vergelijkbaar zijn. Op vele fronten zijn de prestaties verbeterd: woningen zijn duurzamer...

EU-rapporteur: ‘belang van warmtepompen meewegen in F-gassenbeleid’

This is Tooltip!
Onlangs gaf F-gassenrapporteur voor het Europarlement Bas Eickhout aan dat hij streeft naar een vrijwel totale ban op alle F-gassen. Inmiddels lijkt Eickhout dit standpunt te hebben genuanceerd. Hij erkent dat er een balans moet worden gevonden tussen...

Onze partners

This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.