Skip to content

Bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp krijgt zonnepark

PGGM project Strukton Worksphere

Op het bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp is een tekort aan elektriciteit omdat het elektriciteitsnet te weinig capaciteit heeft. De gevestigde bedrijven kunnen daardoor niet uitbreiden.
Een aantal ondernemers besloot daarom te onderzoeken of een eigen netwerk mogelijk is. Een  combinatie van een zonnepark, eigen netwerk én energieopslag lijkt een goede oplossing. Op woensdag 13 juli 2022 is aan Sunvest de vergunning afgegeven voor het realiseren van een zonnepark. Wethouder Anouk Noordermeer: “Dit is een positieve ontwikkeling voor de toekomst van het terrein. De doorgroei en de werkgelegenheid op ITC/PCT kan hierdoor een stap vooruit maken”

Keuzevrijheid voor ondernemers

De elektriciteit wordt voor een groot deel geleverd door het nieuw te realiseren zonnepark. Door dit te combineren met opslag en een koppeling met het bestaande net, kunnen de pieken en de dalen opgevangen worden. Zo wordt de leveringszekerheid gegarandeerd. Het huidige elektranet blijft parallel aanwezig, zodat keuzevrijheid voor ondernemers blijft. Het onderzoek naar dit net wordt samen door de gemeente, het zonnepark en – het net opgerichte bedrijf – Energie I.T.C. (gekoppeld aan de ondernemers) aangepakt. De ondernemers worden in dit proces nauw betrokken.

Zonnepark Sunvest

Het geplande zonnepark is gelegen in Hazerswoude-Dorp tussen de Voorweg en de Middelweg, vlakbij het ITC/PCT bedrijventerrein. Het park zal een oppervlak krijgen van ongeveer van 20 hectare.

Deel "Bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp krijgt zonnepark" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Wat voor soorten scheidingswanden in een kantoor zijn er en wat kost het?

Er zijn verschillende soorten scheidingswanden die in een kantooromgeving kunnen worden gebruikt. Hieronder volgen enkele voorbeelden: Vaste scheidingswanden: dit zijn wanden die permanent zijn bevestigd aan de vloer en/of het plafond. Ze worden vaak gebruikt om individuele kantoren...

Groot aantal kantoren hoeft niet te verduurzamen

Bron: Savills Ons gebouwde erfgoed behoort tot de wereldtop. Van grachtenpanden tot kerken en van kastelen tot fabrieken. In al deze historische panden wordt niet alleen gewoond, maar ook gewerkt. De uitstraling en sfeer van een historisch pand...

Duurzaamheidsbepaling nieuwe ROZ-Model Huurovereenkomst Winkelruimte

Bron: Savills Door uitdagende economische omstandigheden zijn winkels actiever bezig om de grootste kostenposten zoveel mogelijk te beperken. De fors gestegen energieprijzen maken dat winkels hier als eerst het mes in willen zetten, geholpen door kortere terugverdientijden voor...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.