Voor beheerders van vastgoedportefeuilles is goede vastgoeddata goud waard. Door een goed overzicht te hebben in je data creëer je meer waarde en behaal je uiteindelijk een hoger rendement. Bovendien zorgt een beter overzicht van je data voor een beter inzicht in hoe de zaken er echt voor staan. In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten over vastgoeddata.
Het beheren van meerdere beleggingspanden kan al snel een hele papierwinkel aan data en documenten opleveren. Daar heb jij als vastgoedbeheerder waarschijnlijk veel ervaring mee. Maar veel vastgoeddata wordt pas echt een probleem als het niet goed georganiseerd is. Het overzicht van de portefeuille raakt dan zoek, wat grote gevolgen kan hebben.
Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat zaken, zoals aflopende contracten, gemist worden. Een ander voorbeeld is onbetaalde huur niet snel genoeg wordt opgemerkt, waardoor vervelende situaties kunnen ontstaan. Het kan daarom heel waardevol zijn om eens een dag of meerdere dagen uit te trekken voor het organiseren van de data. Bekijk eens goed hoe dingen momenteel verwerkt en opgeslagen worden en hoe je dat idealiter zou zien gebeuren. Pas dan de nodige veranderingen toe om naar deze gewenste situatie toe te bewegen. Een goed rendement begint tenslotte bij een goede organisatie.
Vastgoedbeheer software brengt de data op orde
Als je momenteel nog geen gebruik maakt van vastgoedbeheer software in je organisatie dan wordt het tijd om het eens te overwegen. Bedrijven die hier wel gebruik van maken krijgen veel sneller een goed overzicht van hun portefeuille. Een beter overzicht leidt tot minder fouten, betere beslissingen, en uiteindelijk hopelijk een hoger rendement. Uiteraard gaat goede software voor het beheren van je portfolio je wel geld kosten. Vaak staan deze kosten echter in het niets vergeleken met wat het je oplevert aan extra tijd en overzicht.
Je financiële vastgoeddata georganiseerd
Bovendien kun je vaak je boekhouding direct koppelen aan je portefeuille. Zo verschijnt je financiële vastgoeddata netjes in je boekhouding en bespaar je je boekhouder een hoop kopzorgen en uren werk. Over geld gesproken: je hoeft niet bang te zijn dat je gelijk veel geld moet neerleggen voor deze softwarepakketten. Vaak kun je deze software voor een bepaalde periode gratis gebruiken. Zo kun je ontdekken of het een meerwaarde kan bieden in jouw organisatie, zonder dat je direct de creditcard hoeft te trekken. Aanbieders van dergelijke software bieden je in die periode meestal ondersteuning in de implementatie van de software. Ook staan ze klaar om eventuele vragen die je hebt snel te beantwoorden. Het kan dus nooit kwaad om het eens uit te proberen.