Skip to content

3 miljoen euro voor circulair bouwen

Provincie Noord-Holland stelt 3 miljoen euro aan subsidie beschikbaar aan woningcorporaties voor circulair bouwen, om gebruik van biobased en secundaire materialen te stimuleren. Op woensdag 1 november aanstaande opent de inschrijving.

Aanvragen moeten gaan over projecten in Noord-Holland, die inzetten op een zo groot mogelijke maatschappelijke impact. Het gaat om renovatie, optoppen, aanpakken en uitplinten van bestaande gebouwen. Hierbij is het van belang om zoveel mogelijk biobased en secundaire materialen als hennep, bamboe of bijvoorbeeld materialen uit sloop te gebruiken.

Woningcorporaties kunnen vanaf 1 november een subsidieaanvraag indienen. Per project wordt minimaal € 200.000 en maximaal 40% van de kosten gesubsidieerd. De afhandeling van aanvragen vindt plaats op volgorde van binnenkomst. De subsidieregeling valt binnen het Europese subsidieprogramma ‘Kansen voor West’.

Mocht je twijfelen of meer informatie willen over de subsidieaanvraag, dan kun je terecht bij een webinar van Kansen voor West op maandag 9 oktober van 13u tot 14u. Hier kun je vragen stellen en krijg je meer informatie over de aanvraagprocedure.

Deel "3 miljoen euro voor circulair bouwen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Amsterdamse corporaties zetten in op bestaande bouw met verduurzaming en verbetering

Vandaag is het samenwerkingsvoorstel voor de periode 2024-2027 ‘Samen werken aan de stad’ gepresenteerd. Daarin staan ambitieuze plannen, zeker gezien de veranderende economische omstandigheden. “De Amsterdamse corporaties gaan door met het bouwen van nieuwe en betaalbare woningen. Maar...

ISDE: Wat is er gewijzigd in 2023?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is sinds dit jaar voor meer mensen bereikbaar. We hebben de wijzigingen hieronder op een rijtje gezet. Nu ook subsidie voor één isolatiemaatregel In 2023 kun je ook subsidie aanvragen als...

Corporaties investeren meer in woningverbetering, tempo nieuwbouw moet fors omhoog

Huurders van sociale woningen blijven positief over hun woning en de dienstverlening van woningcorporaties. Dat blijkt uit de jaarlijkse Aedes-benchmark waarmee prestaties van alle corporaties inzichtelijk en onderling vergelijkbaar zijn. Op vele fronten zijn de prestaties verbeterd: woningen zijn duurzamer...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.