Skip to content

10 flexwerkplekken 27% goedkoper dan traditionele kantoorruimte voor 10 personen in Amsterdam

Uit onderzoek van Savills in samenwerking met boekingsplatform Workthere, blijkt dat het huren van een 10 persoons-flexkantoor in Amsterdam 27% goedkoper is dan het betrekken van een traditioneel kantoor.

In haar wereldwijde onderzoeksprogramma Impacts onderzocht de internationale vastgoedadviseur de kosten van het huren van een coworkingruimte voor 10 personen bij een aanbieder van flexibele kantoorruimte, ten opzichte van de netto effectieve kosten van het huren van een conventioneel eersteklas kantoor voor een bedrijf van 10 personen in 16 steden over de hele wereld. Uit het onderzoek bleek dat een coworkingruimte gemiddeld 40 procent goedkoper is dan een traditionele ruimte, hoewel er aanzienlijke verschillen zijn tussen locaties. Sydney, Singapore, Amsterdam en Parijs hebben de kleinste verschillen tussen de kosten van een coworkingruimte en die van een traditioneel kantoor, terwijl Mumbai, Hong Kong, Los Angeles en Madrid de goedkoopste coworkingruimtes hebben in vergelijking met wat een huurder betaalt voor een traditioneel kantoor in deze steden.  Op een zuivere kostenbasis zijn de laagste huren voor co-working ruimte te vinden in Mumbai, Madrid, Shanghai, Amsterdam en Los Angeles, terwijl New York en Londen het duurst zijn, zegt Savills.

“Hoewel co-working ruimte vele rollen kan spelen, wordt het vaak gezien als een ‘betaalbare’ optie voor veel MKB-bedrijven en start-ups, waardoor deze bedrijven kunnen investeren in groei in plaats van huur”, zegt Lex van Ingen van Workthere, Savills platform voor flexibele kantoren. “Voor elke volwassen kantorenmarkt die een sterke basis van start-up en scale-up bedrijven wil, is het noodzakelijk dat er een divers aanbod van prijspunten beschikbaar is, maar onze analyse laat zien dat op sommige locaties het kostenverschil tussen een co-working ruimte en een traditioneel kantoor smal is. Dit zal voor sommige bedrijven een uitdaging zijn en hen waarschijnlijk naar goedkopere gebieden aan de rand van deze steden duwen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden, omdat deze MKB-bedrijven vaak de levensader zijn van het bredere bedrijfsecosysteem, en uiteindelijk zal hun afwezigheid de groei op lange termijn beïnvloeden.”

Ellen Waals, Head of Agency bij Savills in Nederland, voegt hieraan toe: ” Veel ’traditionele’ kantoorverhuurders hebben al een of ander element van flex- of servicekantoorruimte in hun gebouwen opgenomen, omdat ze erkennen dat dit steeds aantrekkelijker wordt voor gebruikers en dat het extra levendigheid kan brengen in het bedrijfsecosysteem.”

Deel "10 flexwerkplekken 27% goedkoper dan traditionele kantoorruimte voor 10 personen in Amsterdam" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

AI en war-on-talent zorgen voor een transitie in de kantorenmarkt

Vastgoed maakt niet alleen een gigantische mechanische transitie door, maar ook een sociale. De trend is dat er bij het ontwikkelen van nieuwe kantoren en werkplekken -mede door corona, technologie, klimaatverandering, war on talent en AI- steeds vaker...

Kantoorgebouwen met laag energielabel tot wel 40% in prijs gedaald door energielabelplicht

De energielabel C verplichting voor kantoorgebouwen heeft geleid tot een forse prijsdaling voor vastgoed met een laag energielabel. Dat is de conclusie uit een onderzoek naar de effecten van deze labelplicht, uitgevoerd door de Universiteit Maastricht. Kantoorgebouwen met...
vastgoed circulariteit

Kantoorgebruikers en -beleggers willen alleen nog kantoren die donkergroen zijn

Beleggers en gebruikers zijn in hoge mate bereid te betalen voor verkleinen footprint Uit onderzoek naar de stand van zaken op de Nederlandse kantorenmarkt van vastgoedadviseur JLL, blijkt dat vooral grote corporate kantoorgebruikers een drijvende kracht zijn achter...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.