Wat kost een elektrische laadpaal en wat levert het op?

Elektrische laadpaal kantoor

Elektrisch rijden wordt de norm. Dat wist u al. Maar wist u ook dat de Europese Commissie heeft bepaald dat elektrische laadpalen vanaf 2020 verplicht zijn bij nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan 10 parkeerplaatsen? Tijd dus om in actie te komen. Onze handige rekentool geeft u snel inzicht in de kosten en opbrengsten van laadpalen. Elektrische laadpaal kantoor

De nieuwe regels van laadpalen in een notendop

Tenminste 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen is één van de Europese maatregelen om de omschakeling naar schone energie te versnellen. Daarnaast moet voor iedere 5 parkeerplaatsen de bekabeling aanwezig zijn voor extra laadpunten. Hiermee wordt elektrisch rijden gestimuleerd en hoopt de Nederlandse overheid het streefaantal van 1 miljoen elektrische auto’s in 2025 te halen.

Drie redenen om nu in laadpalen te investeren

Behalve dat het vanaf 2020 verplicht is, zijn er meer redenen om laadpalen neer te zetten:

1. DE INVESTERING IS LAGER DAN U DENKT

Een laadpaal lijkt misschien een flinke investering, maar in de praktijk valt dit vaak erg mee. Met onze rekentool krijgt u gevoel bij de eenmalige installatiekosten en de maandelijkse uitgaven.

Door belastingvoordelen en eventuele subsidies kunnen de kosten flink naar beneden. Voorbeelden hiervan zijn de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Daarnaast zijn er vaak regionale en lokale subsidies waar u gebruik van kunt maken. Informeer hiernaar bij uw gemeente.

2. EEN LAADPAAL VERDIENT ZICHZELF TERUG

U kunt de laadpaal puur als service zien voor uw werknemers en bezoekers, maar u kunt (bepaalde) gebruikers er ook voor laten betalen. Met een laadpas of druppel weet u precies wie het oplaadpunt gebruikt en kan de laaddienstverlener de stroomkosten eenvoudig verrekenen. Kiest u ervoor om voor bepaalde gebruikers een hoger tarief te hanteren? Dan kan een laadpaal zelfs geld opleveren.

In onze rekentool ziet u direct hoeveel uw investering in een laadpaal kan opleveren

3. EEN SLIMME MANIER OM BIJ TE DRAGEN AAN DE ENERGIETRANSITIE

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van veel bedrijven en werknemers worden steeds milieubewuster. Laadpalen zijn een relatief eenvoudige en zichtbare manier om hier invulling aan te geven. Met laadpalen voor de deur is het direct duidelijk dat u duurzame mobiliteit belangrijk vindt en werknemers stimuleert om elektrisch te gaan rijden. Bovendien kunt u, afhankelijk van de energieleverancier die u kiest, de laadpalen van lokale en groene stroom voorzien. Elektrische laadpaal kantoor

 

Laadpaal bedrijfspand leasen, het kan gewoon

laadpaal bedrijfspand

Nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplekken zijn vanaf dit jaar vanuit de EU verplicht minimaal één elektrisch laadpaal te plaatsen. Dit betekent dat veel vastgoedbeheerders aan de bak moeten. Maar de aanschaf, installatie en het onderhoud van een laadpaal kan flink in de papieren lopen. Dat is niet altijd rendabel, zeker niet wanneer er plannen zijn het vastgoed binnen afzienbare tijd te verkopen. De oplossing? Lease! laadpaal bedrijfspand

“Wij hadden nooit verwacht dat vastgoedbeheerders ons zouden benaderen met de vraag om elektrische laadpalen te leveren. Maar achteraf gezien is dit natuurlijk volkomen logisch,”

stelt Dennis Ostendorf, commercieel directeur van MAIN Energie. “We zijn tenslotte energiepartner voor veel vastgoedbedrijven en wat gaat er door zo’n paal? Precies! Energie. Daarom hebben we een concept neergezet waarin we laadpalen op basis van een leaseconstructie aanbieden.”

Met deze constructie worden de vastgoedbeheerders optimaal bediend: de noodzaak tot het doen van flinke investeringen valt weg en de kosten kunnen bovendien relatief eenvoudig aan de huurders worden doorberekenend. Bezoek de website van Main energie voor meer informatie over het leasen van laadpalen voor uw bedrijfspand. laadpaal bedrijfspand

Lees een ander interessant artikel op OG Wijzer!