Met Intratone wordt toegangsbeheer een fluitje van een cent

Intratone is bij het grote publiek bekend als fabrikant van intercomsystemen. En dat is niet gek, want het Franse bedrijf neemt met haar innovatieve oplossingen afstand van de concurrent. Toch ziet marketingmanager Edwin van Reijsen Intratone vooral als de partij die toegangsbeheer vergemakkelijkt.

“Toegangsbeheer heeft te maken met het managen van deuren en sleutels of badges. Met onze oplossingen doe je dit vanuit je luie stoel. Vanuit genoemde stoel bedien je naast onze intercomsystemen ook gemakkelijk de toegang van vaste bezoekers. Zo regel je de sleutel of badge van de schoonmaker zo in dat deze alleen toegang verstrekt op doordeweekse dagen tussen 17.00 en 19.00 uur en zorg je dat de sleutel van de bezorgdienst juist op maandagochtend actief is. Kortom, met onze producten is het managen van toegang een fluitje van een cent. Net als het verhogen van het veiligheidsgevoel binnen het bedrijfspand of appartementencomplex.”

Systemen met een simkaart
“Het thuisland van ons bedrijf is een van de meest innovatieve landen van de wereld. Dat zie je ook terug in onze systemen. Het grote verschil met de concurrentie is dat wij geen gebruik maken van wifi of bluetooth. Onze systemen bevatten een simkaart. Dat geldt voor intercoms en voor garages. De simkaart is niet alleen uitermate betrouwbaar -we zijn niet afhankelijk van vaak haperende wifi-, de simkaart maakt ook uitgebreide registratie en beheer op afstand mogelijk. Onze sims zoeken altijd automatisch het sterkste netwerk. Je blokkeert de rechten op zoek geraakte badges in een handomdraai en beheert alles eenvoudig via het online beheersysteem.”

Digitale display
Met de info displays van Intratone kun je als beheerder realtime informatie met jouw huurders delen. Informatie over de aanwezigheid van de schilder, over de reparatie van de lift of over de komst van een nieuwe huurder. Ook de display is via het online beheersysteem te bedienen. “We verwachten op korte termijn onze nieuwste display te introduceren. Deze maakt het mogelijk ook informatie op te halen. Een huurder kan met één druk op de knop zijn voorkeur geven voor de nieuwe kleur in de gemeenschappelijke ruimte of zijn mening over de nieuwe cateraar ventileren.”

Klimaatvoordelen
“Niet iedereen is blij met onze draadloze systemen. Neem de installateur, hij hangt de vlag niet uit wanneer VvE’e en beheerders voor de intercom van Intratone kiezen. Het apparaat is namelijk binnen vier uur geïnstalleerd. Een fractie van de tijd die hij kwijt is wanneer hij een ander systeem installeert. Beheerders daarentegen zijn content met de lage investering die dit met zich meebrengt. Dat geldt ook voor de klimaatvoordelen. Want je regelt toegang vanuit één locatie en hoeft daar dus geen belastende kilometers voor te maken. Je bespaart daarnaast op honderden meters kabel, koperdraad en plastic per object. Dat onze fabriek in Frankrijk en niet in China staat doet een extra duit in het zakje.”

 

“Juist in deze tijd waarin Corona de wereld in haar ban heeft, is het op afstand beheren van deuren een welkome oplossing,” besluit Edwin zijn verhaal. Zie de bedrijfspresentatie van Intratone

 

 

De Miniperscontainer is al zeventien jaar een hit

miniperscontainer

Negen vuilniszakken transformeren naar slechts één stuk. Het aantal transportbewegingen significant verminderen. Minder overlast van vrachtwagens in de straat. Ruim zevenhonderd vastgoedeigenaren profiteren al van de resultaten van de Miniperscontainer. We spreken Ronald Voorsluijs, algemeen directeur van Milieu Service Nederland.

“Zodra de container voor 80% gevuld is, ontvangt onze logistieke afdeling daar automatisch een melding van.”

Automatische volmelder

“We introduceerden in 2003 de eerste Miniperscontainer voor beheerders met relatief veel afval en weinig opslagruimte. Met de Miniperscontainer kun je 27 m3 restafval verkleinen naar een hoeveelheid van 3 m3 en de container zelf kan vanwege haar geringe omvang gemakkelijk in de parkeergarage worden geplaatst. De Miniperscontainer neemt slechts 8 m2 van het vloeroppervlak in beslag. Ja, dat is de grootte van één parkeerplaats. Met onze Miniperswagens, die gemakkelijk in elke parkeergarage passen, halen we de ze op afroep op: de Miniperscontainer van Milieu Service Nederland zijn namelijk uitgerust met een automatische volmelder. Zodra de container voor 80% gevuld is, ontvangt onze logistieke afdeling daar automatisch een melding van. Zij zorgen er vervolgens voor dat de container binnen 24 uur wordt omgewisseld voor een leeg exemplaar.”

Minder druk op milieu en bedrijfskosten

“Veel grote kantoorgebouwen in Nederland maken al gebruik van onze Miniperscontainer. De grote inzamelcapaciteit en de automatische volmelder maken de Miniperscontainer tot een milieuvriendelijke oplossing. Het minimaliseren van het aantal transportbewegingen resulteert namelijk in een significante vermindering van CO2-uitstoot. Je ziet onze bussen dus niet op een vast moment voorrijden. Wij komen pas als het nodig is. En hiermee verminderen we niet alleen de druk op onze omgeving, maar ook de afvalkosten zelf. Ja, de minipers is met haar intelligente systeem ook een oplossing voor partijen die afval scheiden.”

 

Over MSN
Milieu Service Nederland (MSN) organiseert het afvalmanagement voor klanten door heel Nederland. Het uitgangspunt daarbij is het bieden van een uitstekende dienstverlening, waarbij kostenbesparing, duurzaamheid en goede service voorop staan.

 

Plastic Recycling Amsterdam: afval scheiden bij de bron is duurzaam en goedkoop

plastic recycling amsterdam

Het waren vastgoedeigenaren die steevast vroegen naar een oplossing voor het recyclen van hun PMD (verpakkingen van Plastic, Metaal en Drankenkartons). Reden voor Milieu Service Nederland om een eigen recyclingfabriek te overwegen, want afvoeren naar het buitenland resulteert niet in het hoogst haalbare resultaat. Het bleef niet bij deze overweging. In 2019 zag Plastic Recycling Amsterdam het levenslicht. We spreken algemeen directeur Ronald Voorsluijs.

 

“Steeds meer vastgoedbeheerders zoeken dus naar hoogwaardige oplossingen voor hun afval”

 

Rendement van 99%

 Plastic Recycling Amsterdam biedt een innovatieve oplossing voor het recyclen van plastic afval. Een oplossing die beter is dan de nu gangbare alternatieven die overigens alleen in het buitenland worden aangeboden. In onze recyclingfabriek maken we gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding, een door de TU Delft uitgevonden technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt. De MDS zorgt ervoor dat wij uit plastic afval een  eindproduct van 99% zuivere grondstof kunnen aanbieden. Andere partijen in het buitenland halen een rendement van maximaal 70%. Daar kun je alleen laagwaardige producten als tuinstoelen en verkeerspaaltjes van maken. Dat is zonde, want daarna is dat materiaal niet meer te hergebruiken omdat het al een mengsel is en dus geen zuivere grondstof.”

Zero waste

“Het apart inzamelen van PMD wordt in de particuliere sector steeds vanzelfsprekender. Waarom dan niet op het werk? Particulieren vragen ook in zakelijke omgevingen naar een oplossing om afval te scheiden. De eindgebruiker wil simpelweg naar zero waste. Daarnaast is in het Klimaatakkoord afgesproken dat we als Nederland in 2030 nog maar 25% restafval produceren. Tel daar de continue verhoging van de verbrandingsbelasting bij op en je weet dat je niet langer op de oude manier afval kunt inzamelen en afvoeren. Steeds meer vastgoedbeheerders zoeken dus naar hoogwaardige oplossingen voor hun afval. Of dat duurder is dan de reguliere wijze? Daar kan ik kort over zijn: nee! Omdat wij met ons totaalpakket alle afvalstromen goed kunnen recyclen én efficiënte transport oplossingen hebben, wordt het onder de streep goedkoper. Een klassieke win-win situatie.”

 

Over MSN
Milieu Service Nederland (MSN) organiseert het afvalmanagement voor klanten door heel Nederland. Het uitgangspunt daarbij is het bieden van een uitstekende dienstverlening, waarbij kostenbesparing, duurzaamheid en goede service voorop staan.